1 aug. 2012

Västkustsoppa


Vi experimenterar i köket i den lånade lägenheten och låter en varm soppa stänga ute lågtrycket. Inspirationen kom från något Anne-Lie såg på tv, men vi fixar och trixar och kokar på vår eget vis. Idag ska strömstadspolisen få avgöra om vi lyckats!



Grön västkustsoppa
4 portioner
300 gram ekologiska jordärtskockor
en rejält stor potatis (helst vinterpotatis)
en ganska smal purjolök
en kruka dill
200 g rökt makrill
6 rädisor
vatten
en dl vitt vin

Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar. Skölj den vita delen av purjolöken och skär även den i bitar. Spara översta delen av dillen till senare, skär resten i grova bitar. Lägg alla bitar i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka tills det mjuknat, ca femton minuter.

Under tiden finstrimlas det gröna från purjolöken och rädisorna skivas tunt. Låt purjolöken koka med någon minut, mixa sedan soppan slät. Tillsätt vinet, späd ev med mer vatten, smaka av med salt och peppar.

Fördela makrillen i sopptallrikar, häll den varma soppan över och garnera med rädisor och dillvippor.
Servera med bröd och gärna en god ost.

Inga kommentarer: