7 feb. 2012

Kantareller och getost i ljuvlig förrätt!

Här faller inte inläggen tätt just nu! Ibland kommer lite annat i vägen för bloggande, tror bestämt att det kallas livet! Meeen, som kompensation för lång väntan bjuder jag på ett alldeles underbart förrättsrecept. En förrätt som dessutom går att förbereda i god tid! Ja, är man inte så många kanske man lyxar till med det som en lätt huvudrätt? Annars passar det ypperligt till fest, eller helg.

Kanske att ni, precis som jag, har kantareller i frysen!


Serranorullar med kantareller och getost
12 bitar
3 dl gula kantareller eller trattkantareller
2 finhackade scharlottenlökar
25 g smör
salt + peppar
125 g philadelphiaost, naturell
50 g chèvre
3 strimlade soltorkade tomater i olja
5 strimlade basilikablad
1/2 dl strimlad zucchini
5 skivor serrano-, parma-, prosciutto- eller annan lufttorkad skinka

Ruccolaolja:
Mixa ruccola med kallpressad olivolja och lite citron, salt och peppar.

Stek kantarellerna i smöret, tillsätt löken mot slutet. Salta och peppra. Låt svampen kallna. (Åh, så bra att jag hade färdigfrästa kantareller i frysen!)
Blanda ihop philadelphia och chèvre med tomater, basilika och zucchini. Vänd ner kantarellerna.
Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Bred ut kantarellröran längst ner på skivorna och rulla sedan ihop allt till en rulltårta. Försök att få bort så mycket luft som möjligt. Låt rullen ligga invirad i sin plastfilm i några timmar.

Vid servering skärs rullen i skivor. Lägg upp skivorna på en salladsbädd, antingen på assietter eller på ett större serveringsfat, och droppa ruccolaolja över. (På bilden finns även små krutonger.)

1 kommentar:

tankar från mitt fönster sa...

Det här skajag ta till mig och pröva. Gillar både kantareller och getost. Tack för receptet!
kram